Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ανταπόκριση από άνοιγμα Ιόλα στις 28/1. Ας είναι αυτή η αρχή για έναν Ιόλα ανοιχτό κοινωνικό πολυχώρο πολιτισμού για την πόλη.



Ανταπόκριση από άνοιγμα Ιόλα στις 28/1. 
Ας είναι αυτή η αρχή για έναν Ιόλα ανοιχτό κοινωνικό πολυχώρο πολιτισμού για την πόλη. 
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/1 η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής και η Επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου εντός του υπαίθριου χώρου της βίλας Ιόλα. Για περίπου τέσσερις ώρες οι κάτοικοι της πόλης είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τον χώρο που πρόσφατα αγόρασε ο Δήμος, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις προοπτικές χρήσης του, να διασκεδάσουν με μουσική και ζωγραφική, να φροντίσουν τον χώρο.  Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν γόνιμος και ανέδειξε για άλλη μια φορά τη διάθεση ο χώρος αυτός να γίνει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και κοινωνικότητας, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο. Στόχος μας είναι παρόμοιες δράσεις να συνεχιστούν και στο μέλλον, ώστε οι κάτοικοι να αρθρώσουν το δικό τους λόγο για το μέλλον της βίλας και του κτήματος Ιόλα.
Πολλά ακούστηκαν και έπειτα γράφτηκαν, με αφορμή την παραχώρηση του κτήματος για την εκδήλωση, στο δημοτικό συμβούλιο και σε τοπικά sites. Εμείς ως συλλογικότητες της πόλης που 10 περίπου χρόνια διεκδικούμε όλοι οι δημόσιοι/δημοτικοί χώροι να είναι ελεύθεροι και μακριά από κάθε εμπορευματοποίηση, παίρνουμε σαφή θέση απέναντι σε καλοθελητές που στην πλάτη κοινωνικών αγώνων επιδιώκουν να παίξουν μικροπολιτικά παραταξιακά παιχνίδια και να μας κάνουν κομμάτι μιας άνευ ουσιαστικού περιεχομένου γραφειοκρατικής αντιπολίτευσης, υποτιμώντας την ιστορικότητα των τοπικών κινητοποιήσεων, που σήμερα έφεραν στα χέρια των κατοίκων τη βίλα Ιόλα. Προς απογοήτευσή τους εμείς θα είμαστε εδώ διασφαλίζοντας πως η τέχνη, ο πολιτισμός, οι βασικές ανάγκες και επιθυμίες των κατοίκων, η αξιοπρεπής διαβίωση, δεν θα αποτελεί προνόμιο λίγων ούτε πεδίο για τεχνοκρατικές business. Ας επανοικειοποιηθούμε συλλογικά και ακηδεμόνευτα όσα μας ανήκουν λοιπόν.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ