Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η ποινικοποίηση των αυτο-οργανωμένων εργατικών αγώνων δεν θα περάσει!


Πριν από 2 χρόνια στα μαγαζιά “Σαλαντίν” και “Βοτανοπωλείο”, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ένσημα, δεδουλευμένα, καθώς και επαναπροσλήψεις απολυμένων συναδέλφων τους. Από την πρώτη στιγμή συντάχθηκε στο πλευρό τους το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα εν λόγω μαγαζιά. Μετά τη λήξη των παρεμβάσεων, κοινοποιήθηκε στο Σωματείο από την Ασφάλεια, ότι διενεργείται προανακριτική έρευνα εις βάρος του, με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης με απειλή βλάβης καθώς και την ηθική αυτουργία της προαναφερθείσας πράξης.

Οι μηνυτήριες αναφορές έγιναν από τα αφεντικά των μαγαζιών ¨Σαλαντίν” και “Βοτανοπωλείο” εναντίον 7 μελών του Σωματείου, και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος! Όπως είναι φανερό, η δίωξη αυτή αποτελεί μια προσπάθεια εργοδοτών και ασφάλειας να ποινικοποιήσουν τον μαχητικό συνδικαλισμό του Σωματείου καθώς και κάθε κινηματική δράση.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, εργαζόμενοι που διεκδίκησαν τα αυτονόητα - όλα αυτά που τους ανήκουν. Στις 28/3, δικάζεται ένα Σωματείο που δεν είναι σαν τα άλλα, δεν είναι κρατικοδίαιτο και κινείται μακριά και ενάντια σε κομματικές-γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Στις 28/3 δικάζονται οι αυτό-οργανωμένοι εργατικοί αγώνες ενάντια στην στυγνή εκμετάλλευση και τρομοκρατία που επιβάλλουν τα αφεντικά στους χώρους δουλειάς.

H Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού και στα 7 διωκόμενα μέλη του. Άμεση δικαίωση τώρα!

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής