Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ανάκληση της άδειας του DA VINCI - Το κτήμα Σιστοβάρη στα χέρια των κατοίκων!


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/7 στο γραφείο του Δημάρχου η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του δήμου Αγίας Παρασκευής σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του DA VINCI. Η συζήτηση αναβλήθηκε για την Τρίτη 2/8 στις 1 το μεσημέρι. Η δικηγόρος της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα για το περιεχόμενο της νομικής γνωμοδότησης σύμφωνα με την οποία ο δήμος δύναται να ανακαλέσει την άδεια. 

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση και παρουσιάσαμε τις θέσεις μας. Γνώμη μας είναι ότι το αίτημα αναβολής ήταν προσχηματικό εφόσον η γνωμοδότηση έχει δημοσιευτεί σε τοπικά sites  ήδη από τον Απρίλιο. Η εταιρεία συνεχίζει να εξαπατά τους κατοίκους της πόλης ,όπως έκανε και όταν παρανόμως κατεδάφισε τη βίλα που βρισκόταν εντός του κτήματος για να φτιάξει το σημερινό DA VINCI. Υποστηρίξαμε επίσης ότι μια τέτοια απόφαση πρέπει να παρθεί σε συνθήκες διαφάνειας και δημοσιότητας έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουμε τις θέσεις όλων. Από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν δυο στοιχεία. Πρώτον ότι η οριστική απόφαση δε θα παρθεί από την επιτροπή την επόμενη Τρίτη αλλά από το δημοτικό συμβούλιο στα τέλη Αυγούστου. Δεύτερον ότι η η δημοτική αρχή υποσχέθηκε, δια στόματος Δημάρχου, ότι θα ανακαλέσει την άδεια. 

Πεποίθηση μας είναι ότι μόνο οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των κατοίκων της πόλης μπορούν να δημιουργήσουν τους συσχετισμούς εκείνους που θα δικαιώσουν τους αγώνες τους και το διαχρονικό αίτημα τους. Το κτήμα Σιστοβάρη να περάσει στα χέρια των κατοίκων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της συνέλευσης για το κτήμα Σιστοβάρη.