Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αλληλεγγύη στην κατάληψη βύρωνος 3 [Καβάλα]

Στη 1/2/2015 για 5η συνεχομένη χρονιά διοργανώθηκε στη Καβάλα (όπως και στην Αθήνα) η καθιερωμένη μισαλλόδοξη μάζωξη με αφορμή τα γεγονότα των Ιμίων, που καλέστηκε από τις πατριωτικές κινήσεις Καβάλας, Δράμας, Αλεξανδρούπολης. Βλέποντας ότι έχουν λιγότερο κόσμο, ακύρωσαν την καθιερωμένη πορεία και αποχώρησαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της εθνικιστικής  σύναξης, αντιφασίστες και αντιφασίστριες περιφρουρούσαν το χώρο της Κατάληψης Βύρωνος 3.
Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε ένταση στο κέντρο της πόλης (παρά την διάλυση της εκδήλωσης) ανάμεσα σε αντιφασίστες και μέλη της πατριωτικής κίνησης που είχε σαν αποτέλεσμα τις προσαγωγές 2 συντρόφων σε διαφορετικό σημείο. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις . Στη συνέχεια, ακολούθησε μια συντονισμένη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και των φασιστών στον χώρο της κατάληψης αλλά τελικά απωθήθηκαν. Η γειτονιά στάθηκε αλληλέγγυα στην Κατάληψη ζητώντας επιτακτικά από τις διμοιρίες να αποχωρήσουν.
Αντιλαμβανόμαστε πως οι αυτοδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί χώροι και οι καταλήψεις, πέρα από ψυχρά ντουβάρια, είναι οι χώροι που χτίζουμε τις σχέσεις μεταξύ μας. Σχέσεις που βασίζονται στην αυτο-οργανωση, την ισότητα, την αλληλεγγύη ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό.
Θεωρούμε, λοιπόν, πως η αλληλεγγύη με την κατάληψη Βύρωνος 3 που δέχτηκε αυτή την θρασύδειλη επίθεση είναι αδιαμφισβήτητη και αυτονόητη.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής