Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Προβολή ταινίας " Hunger " Τετάρτη 8/10

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο
της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Στο πλαίσιο της δομής των προβολών τις Τετάρτες, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής συνεχίζει την θεματική για τις φυλακές, τους κρατούμενους, τον εγκλεισμό με την δεύτερη ταινία της. 
Την Κυριακή,  12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αντιπληροφόρησης με ενημέρωση και συζήτηση για τις ειδικές συνθήκες κράτησης στις νέες φυλακές Γ τύπου.

Τετάρτη, 8/10, ώρα 8μμ

HUNGER

Του  Steve Mc Queen (βρεττανία-ιρλανδία, 2008 )

1981. Θατσερική Αγγλία. Οι φυλακισμένοι μαχητές του IRA δίνουν αγώνα με όλες τις δυνάμεις τους μέσα από τα κάτεργα, για το αυτονόητο: την αναγνώριση της ιδιότητάς τους ως πολιτικοί κρατούμενοι. Στην απεργία πείνας που θα ακολουθήσει, δέκα κρατούμενοι θα χάσουν τη ζωή τους. Έπειτα η Θάτσερ θα υποχωρήσει.
Η ταινία εστιάζει στο πρόσωπο του Bobby Sands και παρακολουθεί τον αγώνα, την κλιμάκωσή του  και το θάνατο του ίδιου, μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας και ενώ ήδη ήταν εκλεγμένος βουλευτής. Η ρεαλιστική απόδοση της πραγματικότητας εντός των τειχών ίσως και να σοκάρει. Το ότι μοναδική επιλογή των κρατουμένων είναι να αγωνίζονται με την ίδια τους τη ζωή, ίσως θα έπρεπε να σοκάρει περισσότερο.