Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ προς το βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης" ΠΛ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 5/11 ΩΡΑ 18.30

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ... 
Πριν από ενάμιση χρόνο, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων εργοδοτών (ΓΣΕΒΕΕ) και των μικροεμπόρων (ΕΣΕΕ) στην συνάντηση που είχαν για τις συλλογικές συμβάσεις στο εμπόριο, κατέστησαν σαφές, ότι "πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός των εμποροϋπαλλήλων". Αυτή η πρόταση υιοθετήθηκε από μικρά και μεσαία αφεντικά συντάσσοντας τον εαυτό τους με το success story της αναδιάρθρωσης, θέλοντας να επωφεληθούν από τις ευεργετικές συνθήκες που τους προσφέρουν κυβερνήσεις και τρόικες. Το αντίστοιχο story βλέπουμε να διαδραματίζεται από το καλοκαίρι και στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης" στο Χαλάνδρι, με την εργοδοσία να πετάει στην κρεατομηχανή της ανεργίας- μετά από 6 χρόνια εργασίας - την εργαζόμενη Ρ. για να προσλάβει μια «νέα» με τα μισά λεφτα βάση την νέας μνημονιακής πραγματικότητας.
 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Τα αφεντικά μπορεί να παριστάνουν ότι δυσφορούν με την «απαιτητική» τρόικα και το "λανθασμένο πρόγραμμα" του δντ, στην πραγματικότητα όμως είναι αυτοί που επωφελούνται από το τσάκισμα των μισθών μας με μοναδικό σκοπό την διάσωση των κερδών τους και της ιδιοκτησίας τους. Και από τη μεριά μας ο μοναδικός μας ρόλος σε αυτό το story είναι να βάλουμε επιτέλους την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες μας πάνω απο τις εκκλήσεις τους για θυσίες, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη και εθνική ενότητα.


Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής συμμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης. Ανήκοντας σε μια δομή που καλεί ανθρώπους διαφορετικών κοινωνικών ταυτοτήτων/ιδιοτήτων να συλλογικοποιήσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες αλλά και τις αντιστάσεις τους, δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι απέναντι σε μια αυτόοργανωμένη κινητοποίηση που γίνεται δίπλα από τη γειτονιά μας. Ανέκαθεν επιδίωξή μας ήταν η συνάντηση και η οικοδόμηση συλλογικής συνείδησης και συντροφικών σχέσεων με άλλα μορφώματα οριζόντιας οργάνωσης στους δήμους και σε χώρους δουλειάς. Όταν η κάθε λογής εξουσία επιτίθεται με τόσο αδυσώπητο και συνολικό τρόπο στην ίδια μας την ύπαρξη το εύρος της απάντησής μας πρέπει να είναι ανάλογo. 

Οφείλουμε να πολλαπλασιάσουμε και να ενώσουμε τις γραμμές άμυνάς μας. Θεωρούμε λοιπόν καθοριστικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα των εργατικών αγώνων την έμπρακτη σύνδεσή τους με κοινότητες αγώνα που διαμορφώνονται στις γειτονιές. Και η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς (άνεργος ή εργαζόμενος, φοιτητής ή μαθητης) αναγνωρίζει ένα κομμάτι από τη δική του συνθήκη στην υπόθεση της απολυμένης Ρ. Η μοίρα της θα είναι και δική μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ"
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ προς το βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης"
ΠΛ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  ΤΡΙΤΗ  5/11 ΩΡΑ 18.30


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr

Προβολή της ταινίας "ΤΟ ΜΙΣΟΣ (LA HAINE)", Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, 21:00

 Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, 21:00
παρουσίαση και προβολή της ταινίας

ΤΟ ΜΙΣΟΣ (LA HAINE)
Mathieu Kassovitz (αμερική 1996)

Το μίσος αποτελεί μια από τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη Ματιέ Κασσοβίτς. Η ιστορία δείχνει τη ζωή τριών φίλων που ζουν στα προάστια του Παρισιού. Το επίκεντρο του έργου είναι η βία και οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των πρωταγωνιστών σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Όλα ξεκινούν όταν η αστυνομία κακοποιεί βάναυσα ένα νεαρό μετανάστη με αποτέλεσμα αυτός να πέσει σε κώμα. Ο ένας εκ των τριών πρωταγωνιστών δίνει την υπόσχεση πως αν ο φίλος τους πεθάνει θα σκοτώσει έναν αστυνομικό. Με τη σκέψη αυτή να γίνεται όλο και πιο πραγματική τελικά ο τραυματισμένος φίλος τους πεθαίνει. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει το σχέδιο για την εκδίκηση. Όταν όμως το μίσος κυριαρχεί στο μυαλό, τα πράγματα δεν κυλούν όπως τα φανταζόμαστε. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μοιραίο και για τις δυο πλευρές. 

 ομάδα προβολών

Διανομή προϊόντων από παραγωγούς από το δίκτυο ανταλλαγής και αλληλεγγύης - 3/11 στην ΕΡΤ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Aνταπόκριση από την παρέμβαση στο σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας - 18/10

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ



Tην Παρασκευή 18/10 η Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, μαζί με συνελεύσεις κατοίκων από διάφορες γειτονιές της Αθήνας που συμμετέχουμε στο συντονιστικό των συνελεύσεων γειτονιών (Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Περιστερίου, Συνέλευση πλατείας Βικτωρίας, Συνέλευση αντίστασης κι αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών) προβήκαμε στην πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων-παρεμβάσεων για τα μέσα μαζικής μετακίνησης. Η συγκεκριμένη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο σταθμό μετρό Δ. Πλακεντίας. Στο πλευρό μας στάθηκαν αλληλέγγυοι/ες από τις γύρω περιοχές και από εργατικά σωματεία.
Στη διάρκεια της δίωρης παρέμβασης μας που ξεκίνησε στις 6μμ, πάνω από 60 άτομα «κλείσαμε» τα ακυρωτικά μηχανήματα, αναρτήσαμε πανό, φωνάξαμε συνθήματα και μοιράσαμε πάνω από 2000 κείμενα*. Εκτός από ελάχιστες αλλά έντονες αρνητικές περιπτώσεις οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν θετικά ως προς την παρέμβαση και μοιράστηκαν μαζί μας τους προβληματισμούς τους.
Η πιθανότητα ότι τέτοιες δράσεις μπορούν να επεκταθούν και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας (νοσοκομεία, εφορίες, χαράτσια, δάνεια κτλ) είναι που τρομοκρατεί το κράτος. Έτσι, υιοθετεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής αναβαθμίζοντας την καταστολή του, συνεπικουρούμενο από τη δημοσιογραφική λασπολογία.
Για του λόγου το αληθές, κατά τη συντεταγμένη έξοδο μας από το σταθμό -και ενώ είχαμε έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με την υπεύθυνη του σταθμού και υψηλόβαθμο αστυνομικό που εν τω μεταξύ είχε ειδοποιηθεί- μας περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με επιθετικές διαθέσεις. Εκεί αφού συγκροτηθήκαμε σε μπλοκ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων απαιτήσαμε να αποχωρήσουν. Το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούσαν οι ένστολοι τραμπούκοι της ομάδας Δέλτα και η παρουσία ενός μεταγωγικού δε στάθηκαν ικανά να διακοπεί η παρέμβαση μας. Η παρέμβαση έληξε με την αποχώρησή μας και έχοντας ακολουθήσει το σχεδιασμό της από την αρχή μέχρι το τέλος.


Αρνούμαστε το χρέος τους
Αντίσταση στην κρατική τρομοκρατία
Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Θανάση Καναούτη από ελεγκτή στο Περιστέρι
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ακολουθεί το κείμενο της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων αγίας παρασκευής που μοιραζόταν και φωτογραφίες από την παρέμβαση


ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ
ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Βιώνουμε πια για τα καλά την κρίση του καπιταλισμού και τη συστηματική, σε όλα τα μέτωπα επίθεση, που δέχεται μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, προκειμένου αυτή η κρίση να «ξεπεραστεί». Στις συνθήκες αυτές, χιλιάδες άνθρωποι (κυρίως νέοι) κάνουν την επιλογή να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς χωρίς εισιτήριο, όχι γιατί είναι «τζαμπατζήδες» όπως υποστηρίζει η καθεστωτική προπαγάνδα, αλλά πολύ απλά γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για τη μετακίνηση τους. Το ισχνό τους εισόδημα πηγαίνει στην κάλυψη άλλων αναγκών.

Για εμάς είναι προφανές ότι τα ΜΜΜ δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εμπορευματοποίησης. Απευθύνονται κυρίως σε λαϊκές τάξεις και μετανάστες, που βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική θέση και επομένως είναι εντελώς παράλογο και άδικο να τους ζητείται να πληρώσουν για μια μετακίνηση, η οποία δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να πηγαίνουμε στη σχολή και τη δουλειά, να έχουμε κοινωνική ζωή και πρόσβαση στον πολιτισμό ή απλά για να κάνουμε μια βόλτα. Ειδικότερα ορισμένες κατηγορίες όπως οι άνεργοι, οι φοιτητές αλλά και όσοι πληρώνονται με τους εξευτελιστικούς μισθούς, που κράτος και εργοδότες έχουν επιβάλει, έχουν κάθε λόγο να αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο. Εξ’ άλλου οι επιβάτες έχουμε ήδη χρηματοδοτήσει τα ΜΜΜ αλλά και κάθε κρατική παροχή μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων που καταλήγουν στα κρατικά ταμεία. Σε αυτό το πλαίσιο η άρνηση πληρωμών γίνεται αυθόρμητη και δικαιολογημένη αντίσταση των από κάτω στη φτώχεια και την εξαθλίωση που τους επιβάλλεται.

Ωστόσο, αυτή η αντίσταση των από κάτω χαλάει την όρεξη και τα σχέδια κράτους και αφεντικών, που απαντούν με σκληρότερους νόμους, αθλιότερη προπαγάνδα και εξαγοράζουν τις συνειδήσεις ορισμένων από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα μέσα μετακίνησης. Εδώ και καιρό, όλοι όσοι χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ βιώνουμε την βίαιη και τρομοκρατική συμπεριφορά των ελεγκτών στην προσπάθεια τους να κόψουν πρόστιμα (και να εισπράξουν οι ίδιοι το 50% του ποσού, όπως προβλέπεται). Αυτή και μόνο η λεπτομέρεια τους μετατρέπει από “απλούς εργαζόμενους που κάνουν τη δουλειά τους” σε κυνηγούς κεφαλών!  

Έτσι όταν εντοπίζουν κάποιον δίχως εισιτήριο επιχειρούν με φωνές, προσβολές, απειλές ακόμη και σωματική βία να του αποσπάσουν ταυτότητα ή να τον οδηγήσουν στην αστυνομία. Ενίοτε δε διστάζουν να εκβιάσουν ζητώντας από τους επιβάτες μικροποσά ώστε να μη τους κόψουν πρόστιμα, όπως
συνέβη και στην Αγία Παρασκευή, μπροστά μας τον Απρίλιο του 2011.
Ειδικά αν έχουν απέναντι τους νεαρούς ή μετανάστες γίνονται πιο βίαιοι θεωρώντας τους προφανώς εύκολα θύματα. Και όταν εκείνοι εύλογα επιλέξουν να αντιδράσουν, ο τσαμπουκάς των ελεγκτών γίνεται ανεξέλεγκτος.
Το αποκορύφωμα αυτής της κανιβαλιστικής συμπεριφοράς των ελεγκτών συνέβη την Τρίτη 13/08, αργά το βράδυ στο Περιστέρι.

Ο 19χρονος επιβάτης Θ. Καναούτης δολοφονήθηκε πέφτοντας από το τρόλεϊ εξ αιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του ελεγκτή και με ανεξακρίβωτη ακόμα τη στάση του οδηγού του συγκεκριμένου τρόλεϊ. Μέσα σ’ ένα κλίμα βίας, απειλών, παράνομης παρακράτησης του Θ. Καναούτη και ενώ η ένταση κλιμακωνόταν, οι υπόλοιποι επιβάτες αγανακτισμένοι ζητούσαν από τον ελεγκτή να αφήσει τον νεαρό ήσυχο. Εντέλει ο Θ. Καναούτης βρέθηκε με τη πλάτη στο οδόστρωμα και σκισμένη τη μπλούζα με το τρόλεϊ εν κινήσει. Το παιδί είχε σκοτωθεί. Για ένα εισιτήριο αξίας 1.20 ευρώ… Όταν έγινε από όλους αντιληπτό τι συνέβη και κάποιοι επιβάτες επιτέθηκαν φραστικά στον ελεγκτή, εκείνος απείλησε να τους μηνύσει!

Ως κάτοικοι της πόλης αγωνιζόμαστε για δημόσιες συγκοινωνίες και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων. Παράλληλα όμως ζητάμε την δική τους συμπαράσταση στον αγώνα για επιβίωση και αξιοπρέπεια που καθημερινά δίνουμε. Επομένως αρνούμαστε να πληρώσουμε ένα εισιτήριο που έχει υποστεί απανωτές αυξήσεις ή δίνουμε το ήδη επικυρωμένο εισιτήριο σε άλλους συνεπιβάτες που το έχουν ανάγκη. Απομονώνουμε τους ελεγκτές και δεν τους αφήνουμε να  τραμπουκίσουν κανένα. Υπενθυμίζουμε ότι οι ελεγκτές δεν είναι αστυνομικοί και δεν έχουν δικαίωμα να εξακριβώσουν τα στοιχεία μας ή να μας κρατήσουν παρά τη θέληση μας. Όλοι οι επιβαίνοντες ας συμπαρασταθούμε σε αυτούς που δεν έχουν εισιτήριο και ας μην επιτρέψουμε να κοπούν πρόστιμα ή να κακοποιηθούν.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ



18/10/13
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ανταπόκριση από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας & χαριστικό παζάρι βιβλίου για την εκδικητική απόλυση στο βιβλ. “Ευριπίδης”

 {ανταπόκριση από το http://bookworker.wordpress.com/ }

Την Τρίτη 22 Οκτώβρη ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και από κοινού με συλλογικότητες του Χαλανδρίου και των γύρω περιοχών και αλληλέγγυων συναδέλφων από άλλα εργατικά σωματεία κι εργατικές συλλογικότητες προχωρήσαμε σε ακόμα μία ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο βιβλιοπωλείο “Ευριπίδης” στο Χαλάνδρι.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, που ξεκίνησε  από τις 7μμ και κράτησε μέχρι τις 9μμ, βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι με πανό μπροστά από τα δύο αντικριστά καταστήματα, μοιράζοντας κείμενα, φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και ενημερώνοντας μέσω ντουντούκας για τον αγώνα. Επίσης, όπως και σε όλες τις προηγούμενες παρεμβάσεις μας ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση βρήκε και το κάλεσμά μας προς τον κόσμο που κατευθύνονταν προς τα δύο καταστήματα να στηρίξουν με την αλληλέγγυα στάση τους  τον αγώνα μας!

Αυτή τη φορά μάλιστα, παράλληλα με τις παρεμβάσεις μας αυτές που συνεχίζονται σταθερά εδώ και αρκετό καιρό, προχωρήσαμε και στη λειτουργία χαριστικού παζαριού βιβλίου!

Στο πλαίσιο της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Τρίτη 5/11 στις 7μμ με νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου και πορεία προς τα βιβλ. «Ευριπίδης» 

Τρίτη 5/11, 7μμ, κεντρ. πλ. Χαλανδρίου :: συγκέντρωση + πορεία προς τα βιβλ. «Ευριπίδης

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, 21:00 - Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων "WALL·E"

Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων "WALL·E"
του Άντριου Στάντον (Αγγλία, 2008)

στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο
Δημοκρατίας 2 & Αγ.Τριάδος 23
Πρόσβαση στον χώρο : λεωφορεία 406, 407 απο Νομισματοκοπείο  
(1η στάση Αγ. Τριάδος)
 Ο Γουολ.υ είναι ένα ρομπότ που δουλειά του είναι να καθαρίζει τη γη από τα απόβλητα.  Ζει μοναχός του εκατοντάδες χρόνια μια που οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη εξαιτίας της ρύπανσης. Η ρουτίνα της καθημερινότητας του θα αλλάξει όταν ένα άλλο ρομπότ θα τον επισκεφτεί. Η ΕΥΑ που στην πορεία θα γίνει η αγαπημένη του φτάνει στη γη για μια έρευνα   και ανακαλύπτει ότι ο Γουολ.υ έχει ανακαλύψει κατά λάθος το “κλειδί” για το μέλλον του πλανήτη. Μετά την ανακάλυψη αυτή η ΕΥΑ γυρνάει πίσω στο διαστημόπλοιο Axiom για να ανακοινώσει το νέο. Αυτό όμως που δεν ξέρει είναι ότι μαζί της έφτασε και ο Γουολ.υ. Έτσι ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια.

Ομάδα προβολών

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Πέμπτη 17/10 9μμ - προβολή ντοκιμαντέρ "να μη ζήσουμε σαν δούλοι"

προβολή ντοκιμαντέρ:
"Να μη ζήσουμε σαν δούλοι"

Πέμπτη 17/10 και ώρα 21.00
στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο
Δημοκρατίας 2 & Αγ.Τριάδος 23

“ne vivons plus comme des esclaves”
του Γιάννη Γιουλούντα (ελλάδα, 2013) 
Πιάνοντας το νήμα από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζει μια σειρά από αυτοοργανωμένα κοινωνικά εγχειρήματα, που σε μεγάλο βαθμό γεννήθηκαν από εκείνη ακριβώς την κοινωνική έκρηξη. Κατειλημμένα κοινωνικά κέντρα, δομές υγείας και ανταλλαγής προϊόντων, χαριστικά παζάρια, συλλογικές κουζίνες, κολλεκτιβοποιημένα εργοστάσια. Μέσα σ' αυτά εγχειρήματα, η αλληλεγγύη αντικαθιστά τον ανταγωνισμό, ο συλλογικός αγώνας αντικαθιστά το φόβο και την υποταγή. Αποτελούν εστίες έμπρακτης αντίστασης και αγώνα και ταυτόχρονα προεικόνιση και πρόπλασμα ενός νέου κόσμου που δυναμώνει μέρα με τη μέρα.
Να μη ζήσουμε σαν δούλοι
Δε σκύβουμε το κεφάλι. Δεν αναθέτουμε τον έλεγχο της ζωής μας σε κόμματα, αρχηγούς και “φωτισμένες προσωπικότητες”. Δεν περιμένουμε τη φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη, των καναλαρχών, της εκκλησίας και των ΜΚΟ για να επιβιώσουμε. Παίρνουμε τη ζωή στα δικά μας χέρια. Αποφασίζουμε μαζί με το διπλανό μας για όσα μας αφορούν. Ισότιμα. Με αξιοπρέπεια.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=neRt6XS05b0

 
Η ομάδα προβολών συναντιέται κάθε Πέμπτη, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
Μετά την προγραμματισμένη προβολή συζητάμε και αποφασίζουμε από κοινού για τις επόμενες προβολές, παρουσιάσεις, συζητήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της
Η ομάδα είναι ανοιχτή , όσες και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν με το μεράκι και τις ιδέες τους, είναι ευπρόσδεκτοι και ευπρόσδεκτες


ομάδα προβολών

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τρίτη 22/10, 6.30μμ: νέα συγκέντρωση + χαριστικό παζάρι βιβλίου έξω από τα βιβλ. «Ευριπίδης»

Συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης της συναδέλφου μας καλούμε σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας + χαριστικό παζάρι βιβλίου έξω από το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στο Χαλάνδρι το απόγευμα της Τρίτης 22/10

 
Όταν απολύουν έναν από μας θα μας βρίσκουν όλους απέναντί τους
Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

διαβάστε την 3η ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου