Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την εισβολή στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας



Κοινωνικοί χώροι αγώνα ζωντανοί και αυτοοργανωμένοι
 

όχι αστυνομοκρατούμενοι και εγκατελλειμένοι

Εδώ και 22 χρόνια, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Βικτώριας, λειτουργεί ένας από τους πολλούς έκτοτε «αξιοποιημένους» χώρους. Ένα πρώην παρατημένο κτήριο που η «αξιοποίηση» του έγινε με χαρακτηριστικά που αμφισβητούν στην πράξη τον πολιτισμό του εμπορεύματος, του κέρδους, του ατομισμού και της  υποταγής, και βέβαια του ρατσιστικού μίσους.
 

Φέτος λοιπόν, και λίγο πριν το «σωτήριο» νέο έτος μας φέρει για δώρα «ανάπτυξης» κι άλλη φτώχεια, κρίση, ανεργία, ακρίβεια, εκμετάλλευση, υποτίμηση της διαβίωσής μας, με νέα μέτρα, φόρους, χαράτσια, περικοπές και απολύσεις ..το κράτος και οι μηχανισμοί του δείχνουν ξεκάθαρα τις επιλογές και τις προτεραιότητές τους ...
 

Εισβάλλουν στις 20/12 το πρωί στον συμβολικότερο χώρο αυτοδιαχείρισης στην Αθήνα, την κατάληψη Βίλα Αμαλίας, Αχαρνών & Χέυδεν, συλλαμβάνοντας 8 ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, φυλλάσοντας το κτήριο από τότε με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν στα ΜΜΕ το επίτευγμά τους ως σημαντικό για την κοινωνία..
 

Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, νοσοκομεία  και κοινωνικές υπηρεσίες, κλείνουν ή συγχωνεύονται ή  καταργούνται ή υπολειτουργούν.  Η πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά γίνεται καθημερινά και πιο δύσκολη, ενώ παράλληλα ο φασιστικός οχετός απειλεί κάθε γειτονιά της πόλης, κι αυτό που έχουν να επιδείξουν είναι «τάξη και ασφάλεια».
 

Με πρόσχημα την «Ανομία» η κυβέρνηση και τα όργανά της, χέρι-χέρι  με τον Δήμο Αθηναίων, στήνουν τη χριστουγενιάτικη συντηρητικοψηφοθηρική τους φιέστα. Μαζί με το «φιλανθρωπικό» τους προσωπείο, δείχνουν και το πραγματικό τους πρόσωπο. Αυτό που στήνει απέναντι όσους-ες αντιστέκονται στα «άνομα» σχέδια τους. Σχέδια που μας θέλουν άβουλους, υπάκουους, φοβισμένους, φτωχούς, άστεγους αλλά ταυτόχρονα υπερπαραγωγικούς 24ωρους εργαζόμενους και καταναλωτές. Το «Νόμος και Τάξη» γίνεται ξανά καραμέλα στο στόμα αυτών που έχουν κάνει τη νόμιμη εξαθλίωση και την κοινωνική αδικία, σύγχρονη νόμιμη ζωντανή πραγματικότητα.

Δε μας πείθουν, δε θα μας φοβίσουν. Δε θα περιμένουμε απλά τη σειρά μας...

Αν δεν αντισταθούμε σ'όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές.


Να παύσει κάθε δίωξη στους συλληφθέντες.

Να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ από τη Βίλα Αμαλίας.

  

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής  
27/12/2012